Dnes má svátek Irena , zítra slaví Rudolf .

Ptáme se Vás:

Dáváte si novoroční předsevzetí?
 

rka_mase_letk

Krimi novinky:

  • Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...

    Celý článek...
  • Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené. 

    Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...

    Celý článek...
  • V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.

    Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...

    Celý článek...
  • Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch. 

    Celý článek...

Kočka Bulváru

DSC_0844_web.jpg

Očima Miloše Spáčila

  • Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…

    Celý článek...
Bulvár
Rok dvacet dvacet. Jaký bude?

Vstoupili jsme do roku dvou eM a dvou X, řekli by Římané, roku dvou dvacítek říkáme my. Jaký ten rok bude a co nás v něm čeká? Chcete-li Boha rozesmát, svěřte se mu se svými plány, takže nic určitého tvrdit nebudeme. A snad alespoň v něčem budeme mít pravdu.

Hned na začátku si řekněme, že můžete být rádi, že jste se neponořili do esoteriky a numerologie, výkladu čísel a podobných záležitostí. Zkusit dojít k závěru, jaký bude rok dvacet dvacet z hlediska těchto věd a uvěřit všem protichůdným tvrzením, by vás taky mohlo odeslat na uzavřené oddělení některé z psychiatrických klinik. Dozvíte se třeba, že dvacítka je „ztížená dvojka. Ke ztížení dochází vždy přítomností nuly.“ Jinde vám zase budou tvrdit, že „nula v kombinaci s dvojkou symbolizuje přítomnost Boha a nemáte se obávat, že by vás Bůh opustil“. Objevné je i tvrzení, že dvacítka „je zdvojená desítka nebo čtyřnásobná pětka“... Tak nic, tudy to nepůjde.

 

VÝROČÍ JSOU ZA NÁMI

Poslední dva roky jsme si užívali spousty výročí a s nimi spojených oslav. Namátkou sto let republiky, půlstoletí internacionální vojenské pomoci od nástrah imperialismu nebo třicet let od revoluce, po které jsme konečně mohli ruské pomocníky zahnat zpátky, kam patří. Tak tohle, přátelé, skončilo. Zapomeňte na oslavy, žádné velké výročí nás nečeká, takže špunty zůstanou pěkně v hrdlech...

 

PŘESTUPNÝ ROK

Musíme se tedy naučit radovat z mála. Třeba z toho, že ačkoliv rok 2020 je přestupný a v únoru budeme devětadvacetkrát trhat list z kalendáře, počet pracovních dní zůstává stejný jako letos. Ze třinácti svátků totiž jedenáct vychází na mimovíkendové dny, takže přestupný rok nám nepřinese osm a půl hodiny v rachotě navíc. Co je, neslyším jásot..?

VÝROČÍ

 

S výročími, ať se rozhlížíme po vlastech českých nebo klidně po celém světě, to opravdu nebude valné. Za připomenutí bude stát jenom sto let od druhé volby tatíčka Masaryka prezidentem, století od prvního srazu Společnosti národů, případně od svatořečení Jany z Arku. Kdo by si připomínal sto let od vzniku NSDAP, připojení z české hitparády už vypadlého songu Nad Tatrou se blýská k československé hymně nebo vydání prvního čísla Rudého práva?

Za starou bačkoru stojí i padesátá výročí. Posuďte sami: rozpuštění Junáka, založení SSM (ti mladší už naštěstí ani nevědí, co to bylo za partu) nebo vydání komunistického Poučení z krizového vývoje. Do toho všeho opustil Paul McCartney Beatles a umřel Jimi Hendrix.

 

NAROZENINY

 

K oslavám tak zbývají jenom osobní výročí. Třicítku oslaví letos čerstvý ženáč, brankář hokejového Dynama Ondřej Kacetl, stejně jako jeho klubový kolega, obránce Tomáš Voráček. V roce dvacet dvacet bude mít na dortu dvacítku útočník Dynama Matěj Blümel.

Krásné kulatiny chystá ředitel Východočeského divadla Petr Dohnal. Šedesátiny bude moci oslavit společně se svou vrstevnicí v divadelním souboru - Dagmar Novotnou. Sedmdesátiny letos oslaví hvězda pardubického pódia Zdeněk Rumpík a protože i třičtvrtě století je důvodem k pořádné narozeninové párty, veselo bude jistě i u Zdeny Bittlové a Jana Hyhlíka.

Na pardubické radnici se zase bude slavit v kanceláři náměstka Petra Kvaše, kterému na konci března bude pětapadesát. O měsíc a půl oslaví stejný věk i jeho kolega Jan Mazuch.

Dvoje padesátiny se budou slavit ve vedení Pardubického kraje, kde si k půlstoletí mohou pogratulovat radní Pavel Šotola a Ladislav Valtr.

Ve výčtu bychom asi neměli zapomenout ani na poslance Martina Kolovratníka, kterému bude pětačtyřicet, někdejšího starostu Jaroslava Kňavu, ten oslaví v plné svěžesti své puberty pětašedesát, nebo na našeho módního policistu Luďka Bobba Slanaře, který dosáhne čtyřicítky.

 

CO NÁS ČEKÁ..?

 

Pokud nepatříte ke kamarádům ani jednoho z výše uvedených a divoké mejdany narozeninových oslav se vás netýkají, bude vás víc zajímat, co se příští rok stane ve městě či kraji. Pardubice žijí v poslední době tématem rekonstrukce Letního stadionu. Tu by město chtělo spustit právě příští rok, ovšem kdo ví, co se stane. Ti, kterým se nelíbí šest set míčů pro čutálisty, spouštějí petici a chtějí referendum, což může záměr města zdržet. Město chce také spustit inteligentní dopravní systém a slibuje Smart City a Smart Parking. To bude bezva, řešení v dopravě město jistě potřebuje. Snad inteligentní dopravní systém nenarazí na blbce...

Začít budovat by se měl také terminál pro dálkovou autobusovou dopravu, tak uvidíme, ve které části města budeme příští rok trávit čas v nekonečných kolonách.

 

VELKÝ ÚKOL

 

Sranda skončila, dráždění nervů fanoušků začíná lehce zavánět průšvihem. Pardubické Dynamo má posledních pár měsíců na to, aby se zvedlo a po sedmdesáti letech s ostudou neopustilo extraligové vody. Klub střídá trenéry častěji než bezdomovci ponožky, ale zatím to k ničemu nevede a kdysi elitní klub se plácá na dně tabulky, zatímco město opakuje mantru o prodávání majoritního podílu.

Letos žádná baráž, kdo je poslední, musí z kola ven. Reálně se tak může stát, že pardubičtí fanoušci začnou na jaře vykupovat knihkupectví, aby si v učebnicích vlastivědy našli, kam budou příští rok jezdit na výlety.

 

SPORT, CO POTĚŠÍ

 

Pokud nás naštvou hokejisté, máme ještě naději krásných sportovních zážitků u obrazovky. Olympiáda se v létě koná až v Tokiu, takže budeme mít ráno od nočních přenosů oči jak angorští králíci, ale co by člověk pro ten zážitek neudělal. Nebo pro svoje tělo - ať už olympiáda je nebo není, v Pardubicích to frčí každé léto. Jestli to v roce 2020 bude Olympijský nebo Sportovní park Pardubice, to je celkem jedno, hlavně že si od 10. do 18. srpna zase pořádně na Špici zařádíme.

 

SPOLEČENSKÉ AKCE

 

Přestože rok dvou dvacítek bude na oslavy chudý, společenský život se samozřejmě nezastaví. Od ledna budeme zase plesat jak smyslů zbavení, zjara nás čeká také oceňování osobností Pardubického kraje. Jen se v létě párkrát vyválíme na písečné pláži (u moře nebo v Mělicích), nastoupí podzim a s ním už sto třicátá (ufff, konečně jsme našli nějaké pěkné kulatiny) Velká pardubická. Do svých kalendářů si už teď můžete poznačit datum - 11. října 2020. Týden před tím, tedy 4. října, budou ve Svítkově řvát motory na Zlaté přilbě.

 

VOLBY

Až asi do roku milion nás každý rok čekají také volby. Rok 2020 nebude výjimkou, volit tentokrát půjdeme krajské zastupitelstvo. Losna nebo Mažňák? Tedy pardon, na podzim spíš půjde o to, zda v čele kraje zůstane Martin Netolický, nebo se vedení regionu ujme Martin Kolovratník, vrátí se někdejší hejtman Roman Línek nebo se vítězství dočká Michal Kortyš či nějaký černý kůň (jsme koňský region) voleb...

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Aktuální číslo

paparazzi bulváru zasahují:

Online čtenáři:

Právě připojeni - hostů: 10 

Upozorňování

Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.

E-mail *
Upozornění na nový soubor
Upozornění na nový článek
Upozornění na nový archiv

TREFA

  • Miloš Říha, hokejový trenér

    riha


    Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice

    Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…

    Celý článek...

banner-suska

Náš Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Paparazzi Bulváru zasahují:

krychlic.jpg