Dnes má svátek Rostislav , zítra slaví Marcela .

Ptáme se Vás:

Dáváte si novoroční předsevzetí?
 

rka_mase_letk

Krimi novinky:

  • Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...

    Celý článek...
  • Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené. 

    Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...

    Celý článek...
  • V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.

    Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...

    Celý článek...
  • Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch. 

    Celý článek...

Kočka Bulváru

P1257188968vw2.jpg

Očima Miloše Spáčila

  • Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…

    Celý článek...
Pecky na divadelním balkónu

O krásný kulturní zážitek hostů Kulturního parku Pardubice se z balkónu, kterým procházely dějiny, starají především mladí umělci. Vedle nich se ale v samotném centru města představí v rámci tohoto projektu i skutečné pecky. Které to budou?

 

PLASTICI

Velkou bombou bude v roce třicátého výročí Sametové revoluce vystoupení legendární kapely The Plastic People of the Universe, která do Pardubic dorazí ve čtvrtek 8. srpna. Samotná skupina kolem charismatického Vratislava Brabence a Josefa Janíčka je symbolem undergroundového hnutí po roce 1968. Jména jako Mejla Hlavsa, který skupinu založil nebo Magor Jirous, který byl jejím uměleckým vedoucím, jsou známá i lidem, kterým doba normalizace nic neříká.

Uvěznění hudebníků v roce 1976 dokonce iniciovalo i vznik Charty 77, kterým došlo ke sjednocení opozice proti komunistům. Jejím čelním představitelem byl první polistopadový prezident Václav Havel, který s The Plastic People of the Universe spolupracoval při pořádání koncertů na Hrádečku. Ze stejného balkónu, odkud v Pardubákům 27. ledna 1990 právě Václav Havel promlouval, teď v rámci Kulturního parku Pardubice 8. srpna zahrají Plastici...

 

ŠANSON

 

O den později, tedy v pátek 9. srpna, to bude další pecka. Na balkón Východočeského divadla nastoupí Les Trois. Francouzský název uskupení napovídá, že budou tři a posluchače čeká především pořádná nálož šansonů. Trojice tvořená Lukášem Lucky Bottou (zpěv), Vojtěchem Nejedlým (violoncello) a Kateřinou Košťálovou (klavír) má za sebou spoustu úspěšných koncertů a od letošního května také zdařilou spolupráci právě s Východočeským divadlem Pardubice, díky které vznikl hudebně poetický pořad založený právě na repertoáru skupiny.

 

SYMBOL SAMETU

 

„...v běsu zavilém kopli Hutku za Krylem, že snad v exilu odučí se bacilu..,“ zpíval kdysi Karel Kryl. Zmíněný Jaroslav Hutka se ovšem bacilu svobodomyslnosti nezbavil ani v Holandsku, kam ho komunisti v rámci akce Asanace v roce 1978 vykopli. Naopak, stal se jedním ze symbolů Sametové revoluce, jejíž třicáté výročí si letos připomínáme. A tak se tento symbol sametu v rámci Kulturního parku Pardubice postaví na pardubický balkón, kterým šly dějiny. Písničkář tady odehraje svůj koncert v pátek 30. srpna.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Aktuální číslo

paparazzi bulváru zasahují:

Online čtenáři:

Právě připojeni - hostů: 74 

Upozorňování

Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.

E-mail *
Upozornění na nový soubor
Upozornění na nový článek
Upozornění na nový archiv

TREFA

  • Miloš Říha, hokejový trenér

    riha


    Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice

    Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…

    Celý článek...

banner-suska

Náš Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Paparazzi Bulváru zasahují:

BLV Paparazzi 2.jpg