Dnes má svátek Rostislav , zítra slaví Marcela .

Ptáme se Vás:

Dáváte si novoroční předsevzetí?
 

rka_mase_letk

Krimi novinky:

  • Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...

    Celý článek...
  • Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené. 

    Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...

    Celý článek...
  • V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.

    Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...

    Celý článek...
  • Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch. 

    Celý článek...

Kočka Bulváru

kocka.jpg

Očima Miloše Spáčila

  • Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…

    Celý článek...
Ustavující zastupitelstvo hladce zvolilo nové vedení Pardubic

ustavujici_zastupitelstvoNová koalice na pardubické radnici v klidu a pohodě zvládla ustavující zastupitelstvo a podle své vůle zvolila vedení města. Kdo očekával v průběhu prvního jednání bouřlivé diskuze vyvolané opozicí, musel být zklamán. Vše šlo jak na drátkách.

Staronový primátor Pardubic Martin Charvát byl před zahájením jednání lehce nervózní, věřil ale, že koalice bude fungovat. "Mám dvacet čtyři podpisů z dvaceti potřebných," řekl pár minut před startem ustavujícího jednání Bulváru Charvát. Právě jmenovité podpisy jednotlivých zastupitelů v koalici považuje Charvát za klíčové. Obavy neměl ani když se v týdnu před jednáním rozjela aféra kolem premiérova syna a jedna z hlavních postav pardubické opozice František Brendl vyzýval kolegy, aby zvážili setrvání v koalici. "Nikdo z partnerů, se kterými jsme domlouvali koalici, se mi na toto téma neozval, tak jsem to bral tak, že to mají vnitřně vyříkané," vysvětlil Charvát.

Přesto ale koalice nedisponuje původními osmadvaceti hlasy. Mimo stojí lídr ODS Karel Haas, který stranu přivedl k velmi dobrému volebnímu výsledku, ale se spojením s hnutím ANO nesouhlasil, podpis nepřipojil ani jeho spolustraník Petr Klimpl. Přestože součástí koalice je i Sdružení pro Pardubice, nepřipojila se k ní ani někdejší pardubická primátorka Štěpánka Fraňková a na poslední chvíli cukla z koalice i TOP 09, součást volebního uskupení Koalice pro Pardubice. Zatímco Jiří Skalický toto rozhodnutí respektoval a vstoupil tak do opozice, lídryně celé Koalice pro Pardubice i přes to, že kvůli tomu z TOP 09 odešla, se stala členkou městské rady.

A jak to tedy nakonec dopadlo? Primátorem města se podruhé za sebou stal Martin Charvát z hnutí ANO, kterému hlas dalo osmadvacet zastupitelů. Charvát se tak stal v porevoluční historii města teprve druhým primátorem, který obhájil svoje křeslo. Tím prvním byl v roce 2002 Jiří Stříteský z ODS. "Že jsem teprve druhý, kterému se to podařilo, to jsem nijak neřešil. Pro mě je důležité, že jsme zúročili ty předchozí čtyři roky ve vedení města a že se nám povedl ve volbách nad očekávání dobrý výsledek," uvedl pro Bulvár Martin Charvát.

Jeho statutárním náměstkem se stal bývalý dlouholetý ředitel Městské policie Pardubice Petr Kvaš z ODS, kterému svůj hlas v tajné volbě dalo třicet zastupitelů. Nejslabší podporu kolegů ve volbě měla staronová náměstkyně primátora Helena Dvořáčková z hnutí ANO, kterou volilo čtyřiadvacet zastupitelů. V pořadí třetím náměstkem je Jakub Rychtecký z ČSSD, který dostal osmadvacet hlasů a čtvrtým pak Jan Mazuch z ODS, pro kterého hlasovalo devětadvacet členů zastupitelstva.

Do městské rady, která má jedenáct členů, byli dále zvoleni Vladimír Martinec (Sdružení pro Pardubice, 28 hlasů), Ludmila Ministrová (Koalice pro Pardubice, 26 hlasů), Tomáš Pelikán (Sdružení pro Pardubice, 29 hlasů), Jiří Rejda (ANO, 27 hlasů), Vítězslav Štěpánek (ODS, 29 hlasů) a Vít Ulrych (Koalice pro Pardubice, 25 hlasů).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Aktuální číslo

paparazzi bulváru zasahují:

Online čtenáři:

Právě připojeni - hostů: 14 

Upozorňování

Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.

E-mail *
Upozornění na nový soubor
Upozornění na nový článek
Upozornění na nový archiv

TREFA

  • Miloš Říha, hokejový trenér

    riha


    Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice

    Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…

    Celý článek...

banner-suska

Náš Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Paparazzi Bulváru zasahují:

hasici-v-knihovne.jpg