Dnes má svátek Rostislav , zítra slaví Marcela .

Ptáme se Vás:

Dáváte si novoroční předsevzetí?
 

rka_mase_letk

Krimi novinky:

  • Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...

    Celý článek...
  • Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené. 

    Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...

    Celý článek...
  • V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.

    Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...

    Celý článek...
  • Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch. 

    Celý článek...

Kočka Bulváru

1174964_4783431882334_2032223864_n.jpg

Očima Miloše Spáčila

  • Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…

    Celý článek...
Biatlonisté už mají svého Evžena

evzen_2Evžen - lovec žen, zpívala kdysi kapela Rangers. A platí to asi stále. Jméno Evžen dostal zbrusu nový návěs pro servisní tým biatlonové reprezentace a řečeno slovy automobilových fanoušků, je to pořádný babolap. Jako Češi můžeme být hrdí na to, že Evžena postavili i nás, konkrétně v Panavu v Senici na Hané.

 

Český biatlon je fenomén, jeden úspěch střídá druhý, borci a borkyně na běžkách létají jak s větrem o závod a střílejí ještě lépe. Z jejich zlatých medailí bychom si mohli udělat nový národní poklad, takže není divu, že už se jim nechtělo po světových kolbištích se plácat se zastaralým zázemím. A tak český biatlon oslovil českého, pardon moravského, výrobce návěsů a objednal si servisní návěs špičkové úrovně s výsuvnými bočními stěnami, do kterého se vejde více než tři stovky párů lyží, čtyři pracovní místa pro servisáky s jejich veškerým vybavením.

SPOLUPRÁCE DOMLUVENÁ V OSLU

Že by Panav mohl něco podobného postavit, na tom se vedení biatlonového svazu s šéfy Panavu a holdingu AML, pod který Panav patří, domluvili na večeři v norském Oslu. Tam taky konstruktéři budoucí okrasy biatlonového „depa“ zjistili, co je čeká za práci. „Slyšel jsem, že představitelé mají jasnou představu o tom, jakou konfiguraci chtějí,“ vzpomíná šéf konstrukce Panavu Vladimír Jorda. „Pak jsem tu představu viděl na kostičkovaném papíře, na kterém jsme jako děcka hrály lodě. Na to jsem řekl jenom, stačí domalovat šroubky a můžeme vyrábět.“ Co se zdálo jako velesložitý úkol se ale během pouhého půlroku stalo skutkem.

UNIKÁTNÍ VÝROBA

Různých návěsů a přívěsů pro mnoho účelů vyrobili v Panavu už celou řadu. Servisní návěs pro biatlonisty je ale naprostý unikát, kompletně vyvinutý v konstrukčním oddělení továrny. „Když jsme byli osloveni, jestli se chceme na výrobě takového návěsu podílet, měli jsme dva pocity,“ říká majitel AML Holdingu Roman Šmidberský. „První byl respekt z tohoto projektu, protože takové návěsy jsou jedinečné, neopakovatelné. Ten druhý pocit bylo vnitřní mražení všech okolo, že ten projekt určitě chceme zrealizovat. A to byl asi ten hlavní důvod, proč jsme se dohodli s biatlonovým svazem, že tuto zakázku zrealizujeme.

 

evzen_1

JAK VZNIKAL

Konstruktéři Evžena, jak ho v Panavu pojmenovali, vymodelovali a poslali do výroby. Tam se na něj vrhli ti nejzkušenější ze zkušených a Evžen postupně nabíral budoucí tvary. Někdy některá cesta vedla do slepé uličky a bylo nutné plány v konstrukci mírně upravit a doladit. Stavba ale zdárně rostla a všechno, včetně hydraulicky poháněných bočních výsuvů, fungovalo, jak mělo. Evžen se vydal na cestu do Německa, kde dostal vnitřní vybavení. Odtamtud zpět do Senice na Hané, dodělat poslední detaily, nechat polepit a předat biatlonistům...

 

evzen_1_1

EVŽEN ZAUJAL

Není pro mě překvapením, že naši zaměstnanci dokázali ve vysoké kvalitě návěs vyvinout a vyrobit, jsem ale hrdý na to, že jsme to zvládli ve velmi krátkém čase,“ konstatuje generální ředitel Panavu Jiří Svozil. Na mysli má skutečnost, že Evžen byl měsíc v konstrukci, čtyři měsíce ve výrobě a měsíc v Německu. Za pouhého půl roku vznikl návěs, o který už právě u našich západních sousedů projevili velký zájem. A nadšení neskrývali ani ti, pro které je Evžen určen. „Reakce na provedení i funkčnost byla velice pozitivní,“ dodává Svozil. Návěs pak vzbudil zaslouženou pozornost i při oficiálním představení a stal se hvězdou sportovního zpravodajství. Snad i on pomůže hvězdám, které tak rádi vídáme na stupních vítězů.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Aktuální číslo

paparazzi bulváru zasahují:

Online čtenáři:

Právě připojeni - hostů: 12 

Upozorňování

Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.

E-mail *
Upozornění na nový soubor
Upozornění na nový článek
Upozornění na nový archiv

TREFA

  • Miloš Říha, hokejový trenér

    riha


    Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice

    Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…

    Celý článek...

banner-suska

Náš Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Paparazzi Bulváru zasahují:

krychlic.jpg