Dnes má svátek Oto , zítra slaví Jaroslav .

Ptáme se Vás:

Dáváte si novoroční předsevzetí?
 

rka_mase_letk

Krimi novinky:

  • Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...

    Celý článek...
  • Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené. 

    Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...

    Celý článek...
  • V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.

    Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...

    Celý článek...
  • Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch. 

    Celý článek...

Kočka Bulváru

vercaK02.jpg

Očima Miloše Spáčila

  • Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…

    Celý článek...
Bulvár
Dušan Klein přiveze Básníky

kinoPříběhy, nejprve gymnazistů, dnes padesátníků Štěpána a Kendyho, z filmové série Básníků se zastavili prozatím v šestém pokračování nazvaným Jak básníci čekají na zázrak. Projekci snímku v pátek 11. srpna uvede v Pardubickém letním kině Pernštejn sám režisér Dušan Klein.

 

Pan režisér Klein je jeden z  několika mála předních českých režisérů Pardubické letní kino dosud nenavštívil. Proto bych ho rád potěšil mimořádnou diváckou návštěvností, tak, aby se do Pardubic rád vracel, tak jako mnozí jeho kolegové,“ říká Jan Motyčka, promotér Pardubického letního kina Pernštejn. To podle nedávno zveřejněného srovnání patří mezi nejúspěšnější letní filmové projekty v Česku. Úspěšně také tento koncept s dvanáctiletou tradicí rozšířilo i do jiných měst. Velkým úspěchem je hned dvojí angažmá v Hlavním městě Praze – po celé léto promítá Pardubické letní kino Pernštejn v zahradách Anežského kláštera a také ve Žlutých lázních na nábřeží Vltavy; další  zastávkou  projektu  je  Hrochův  Týnec.  A  i  tam  jsou  -  stejně  jako  v domovských Pardubicích - všechny projekce pro návštěvníky zdarma.  Export pardubické značky do dalších regionů dokládá, že Pardubické letní kino je skutečně unikátním konceptem, který se od ostatních podniků svého druhu kvalitativně liší. Což může potvrdit jak více než  půl  milionu  spokojených  diváků,  tak  řada  osobností,  které  do  letního  kina  pravidelně  jezdí představit své filmy, například režiséři Juraj Herz, Jan Hřebejk, Fero Fenič, Filip Renč, Zdeněk Troška, Irena  Pavlásková,  Olga  Špátová,  Miloslav  Šmídmajer,  Zdeněk  Zelenka,  Dan  Přibáň,  Jan  Chicago Novák a další. 

 

Nejnovější příběh dua scenáristy Ladislav Pecháček a režiséra Dušan Klein Jak básníci čekají na zázrak líčí, co se stalo se Štěpánem, Kendym a třeba s jejich spolužákem Karasem (Lukáš Vaculík) po více než dvaceti letech. Jsou to nerozluční kamarádi s nevyčerpatelným smyslem pro humor i schopností sebeironie, i když už s lehkým nádechem skepse. V něčem jsou však jiní. Dospívají, ale svým typicky básnickým stylem. Je jim padesát a cítí, že by měli dát svým životům nějaký řád a splnit si svoje touhy a přání. A jak je známo, zázrakům je třeba pomáhat! Kendy už má plné zuby reklam a jako buldok jde za svým snem o natočení celovečerního filmu.

 

Karas se rozhodl hýčkat své vysněné auto Blue dream již pouze virtuálně. Více ho zajímá pohledná učitelka  Drábková.  Štěpán  dělá  zástupce  primáře  v nemocnici,  kde  urputně  válčí  s neústupnou ředitelkou. Tou není  nikdo  jiný  než  Vendulka  Utěšitelka!  Štěpánovou největší starostí je však jeho třináctiletý syn Junior, kterého po smrti Aničky-Zrzečky vychovává sám. Tedy samozřejmě za vydatné pomoci strejdů Karase a Kendyho. Na lásku a psaní básniček už Štěpán rozhodně nemá čas ani věk. Nebo ano?  Páteční projekce za účasti režiséra Dušana Klein začíná v letním kině ve 21 hodin. 

Novinkou stejného dne je také rozšíření možnosti relaxace v areálu letního kina. Prostory letního kina se přes den promění ve velkou beachvolejbalovou arénu, otevřenou všem milovníkům letních kolektivních sportů. Generálním partnerem projetu je společnost RECOSA Pardubice, patronem projektu primátor města Pardubic Martin Charvát.  Vstup na projekce i sportoviště je díky podpoře výše uvedených donátorů zdarma.  

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Aktuální číslo

paparazzi bulváru zasahují:

Online čtenáři:

Právě připojeni - hostů: 7 

Upozorňování

Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.

E-mail *
Upozornění na nový soubor
Upozornění na nový článek
Upozornění na nový archiv

TREFA

  • Miloš Říha, hokejový trenér

    riha


    Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice

    Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…

    Celý článek...

banner-suska

Náš Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Paparazzi Bulváru zasahují:

krychlic.jpg