Dnes má svátek Marcela , zítra slaví Alexandra .

Ptáme se Vás:

Dáváte si novoroční předsevzetí?
 

rka_mase_letk

Krimi novinky:

  • Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...

    Celý článek...
  • Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené. 

    Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...

    Celý článek...
  • V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.

    Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...

    Celý článek...
  • Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch. 

    Celý článek...

Kočka Bulváru

P1257188968vw2.jpg

Očima Miloše Spáčila

  • Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…

    Celý článek...
Bulvár
Nový šéf TV V1 Olda Tamáš

_MES6393Nedávno jste nastoupil do funkce ředitele Východočeské televize V1. Co bude váš příchod na tuto pozici pro televizi, ať navenek nebo uvnitř, znamenat?

Co bude znamenat ukáže až budoucnost. Mým cílem je přiblížit se divákům v regionu a mít za sebou spokojeně unavený kolektiv lidí, kteří jsou stavebním materiálem celého vysílání a jeho přípravy. Zkrátka budu rád, když někdo řekne, že změna je vidět a je k dobrému.

 

Jaké jsou vaše předchozí mediální zkušenosti? Veřejnost si vás asi nejvíce spojuje s komerčními rádii a moderací společenských akcí.

Jsem poměrně úzce spjat s regionem, kde jsem začínal na rádiu Černá hora, následně jsem přijal nabídku na moderování zpráv rádia OK, kde jsem působil mnoho let, Následovala Evropa 2 a Frekvence 1. Současně s tím jsem prošel zpravodajstvím televize Nova, Prima a sportem na České televizi. Měl jsem štěstí, že jsem mohl kombinovat hned několik médií současně a proplavat si tak opravdu široký mediální rybníček :) Moderace jsou pak často už jen příjemným doplňkem a nejtěsnějším kontaktem se společností.

Jaká je vaše vize ve vedení Východočeské televize V1, kam byste chtěl tuto stanici posunout?

Určitě bych chtěl televizi V1 především posunout do většího povědomí. Chtěl bych, aby diváci cítili, že jsme jejich televize: Televize která se pro ně neschovává za hradbu telefonní čísel a funkcí, ale je tady pro ně. A to platí také o našich obchodních partnerech, kterým jsme schopni nabídnout komplexní službu na míru za příznivějších podmínek a přitom s širším zásahem. V této chvíli je už jisté, že rozjedeme doplněk zpráv, kterým budou jednou týdně Krimi zprávy. Pracujeme na uvádění dokumentů regionálních tvůrců a dalším vylepšení schématu.

Východočeská televize V1 produkuje mimo jiné regionální televizní zpravodajství. Chcete nějak změnit způsob informování ve vašich zprávách, například větším důrazem na investigativní novinařinu?

Jsme regionální soukromá televize a už z té podstaty plyne, že si na sebe musíme dokázat sami vydělat jako každý z nás. Nikdo nám nedá nic zadarmo a tak každá inovace musí mít také zázemí, které ji dovolí vzniknout. Myslím, že investigativní žurnalistika má být doménou veřejnoprávního média, které má zaručeno financování. Mým záměrem tedy není tahle cesta, ale na druhou stranu, pokud se najde žurnalista, jakýsi vlk samotář, který ji bude dělat jako své zadostiučinění, rozhodně mu v tom nebudu bránit a přivítám to. Ale abych odpověděl na celou otázku. Určitě budeme pracovat na novější, jak grafické tak interpretační tváři vysílání a obsahově chceme jít ke konkrétním problémům, ne jen cestou zpracování oficiálních tiskových zpráv.

Zkuste, prosím, čtenáře seznámit s tím, jak probíhá běžný pracovní den ředitele regionální televizní stanice. Co během něj musíte stihnout?

Běžný den ředitele mého typu je poměrně rozmanitý. Protože nejsem jen ředitelem, ale dál také autorem několika magazínů a redaktorem pro další natáčení, musím kombinovat klasickou televizní práci s poradami a schůzkami. Mnohdy tak ráno vyrážím se štábem natáčet, ale současně jsem na mobilu, abych komunikoval s produkční,editorem, moderátory, kameramany a také majiteli. Klíčovou postavou je tak, a to je pro mě novinka, právě produkční. Ta mi hlídá kalendář a organizuje program. Především plánuje natáčení a schůzky s obchodními partnery, V.I.P. osobnostmi atd. Takže momentálně je to taková nekonečná šňůra schůzek prokládaná natáčením, stříháním a psaními scénářů, která začíná brzy ráno a často i brzy ráno končí. Prostě kolotoč.

Jak náročné je fungovat s televizní stanicí na regionálním trhu? Jak velká je konkurence a obecně, jak se regionálním médiím v současné době daří?

Konkurence je široká, ale ve Východních Čechách jsme vlastně jediná televize našeho typu a tak rovná konkurence přímo není. A to je pro nás dobře. V našich podmínkách totiž nikdo nedokáže nabídnout tak ucelené služby jako právě naše televize. Nabízíme totiž vedle audiovizuální tvorby, internetového marketingu a produkce, právě terestrické vysílání. Pro klienta tak obsáhneme mnohem širší nabídku než řada jiných regionálních médií. Celostátní konkurenci pak jsme schopni konkurovat naopak regionální cenou. I přesto nemají regionální média na růžích ustláno, protože drobný živnostník chudne a vše pohlcují národní, nebo nadnárodní kolosy, kterým je region cizí. Já ovšem věřím, že v našem případě bude situace lepší a lepší.

Máme volební rok, na podzim nás čekají parlamentní volby. Bude se Východočeská televize V1 tomuto tématu nějak obšírněji věnovat, například formou televizních debat a diskuzí?

Jak už jsem naznačil jdeme cestou příběhů ze života diváka a omezení politiky ve vysílání. Na druhou stranu není možné přehlížet tak zásadní dění jakým jsou volby. Myslím, že jsme to jasně ukázali, když, přesto, že jsme regionální soukromá televize, pustili jsme se do mapování krajských voleb a postupně představovali lídry jednotlivých stran a hnutí a dokonce připravili i jejich debaty v obou krajích. Předpokládám, že si tedy budeme detailněji všímat také regionálních aktérů nadcházejících voleb.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Aktuální číslo

paparazzi bulváru zasahují:

Online čtenáři:

Právě připojeni - hostů: 143 

Upozorňování

Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.

E-mail *
Upozornění na nový soubor
Upozornění na nový článek
Upozornění na nový archiv

TREFA

  • Miloš Říha, hokejový trenér

    riha


    Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice

    Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…

    Celý článek...

banner-suska

Náš Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Paparazzi Bulváru zasahují:

hasici-v-knihovne.jpg