Dnes má svátek Oto , zítra slaví Jaroslav .

Ptáme se Vás:

Dáváte si novoroční předsevzetí?
 

rka_mase_letk

Krimi novinky:

  • Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...

    Celý článek...
  • Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené. 

    Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...

    Celý článek...
  • V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.

    Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...

    Celý článek...
  • Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch. 

    Celý článek...

Kočka Bulváru

tereza.jpg

Očima Miloše Spáčila

  • Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…

    Celý článek...
Bulvár
Krajští silničáři za uspořené peníze koupili nové radlice

strana_1_Nakup_nove_technikyKrajská Správa a údržba silnic Pardubického kraje rozšířila svůj vozový park. Nakoupila dvě nákladní vozidla, která v současném počasí posílí zimní údržbu. Prostředky na jejich pořízení silničáři získali díky dobrému hospodaření v loňském roce, kdy z provozních prostředků uspořili přes deset milionů korun. 

 

Správa a údržba silnic Pardubického kraje za více než deset milionů korun pořídila dva nákladní automobily se sněhovou radlicí, která lze ovšem díky své variabilitě využívat i pro běžnou letní údržbu. Vozidla slouží na cestmistrovství v Hlinsku a v Holicích. „Tyto dvě „tatrovky“ už jsou v plném nasazení. Peníze, které jsme využili na jejich nákup, jsou výsledkem relativně mírné zimy minulého roku a také úsporného hospodaření naší organizace,“ vysvětluje ředitel Správy a údržby silnic Pardubického kraje Miroslav Němec.

Krajská organizace v roce 2016 hospodařila skutečně zodpovědně a dosáhla vyrovnaného rozpočtu. S ročním obratem téměř 878 milionů korun dokázala vygenerovat i mírný zisk. „Pro nás to byl rok rekordní i z pohledu investic. Z vlastních zdrojů a ze zdrojů Pardubického kraje „súska“ proinvestovala více než 129 milionů korun, do běžných oprav a dalších provozních záležitostí šlo během uplynulých dvanácti měsíců přibližně 425 milionů korun,“ připomíná finanční stránku náměstek hejtmana Pardubického kraje zodpovědný za dopravu Michal Kortyš s tím, že se jedná o investice bez započítání dotací Státního fondu dopravní infrastruktury nebo evropských zdrojů. „Tyto částky jsou víceméně totožné s výší investic a provozních výdajů z let předchozích. Pro rok 2017 zatím odhadujeme částku cca 500 milionů korun zahrnující jak provozní, tak investiční výdaje,“ doplňuje Michal Kortyš. 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Aktuální číslo

paparazzi bulváru zasahují:

Online čtenáři:

Právě připojeni - hostů: 18 

Upozorňování

Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.

E-mail *
Upozornění na nový soubor
Upozornění na nový článek
Upozornění na nový archiv

TREFA

  • Miloš Říha, hokejový trenér

    riha


    Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice

    Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…

    Celý článek...

banner-suska

Náš Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Paparazzi Bulváru zasahují:

hasici-v-knihovne.jpg