Dnes má svátek Jiří , zítra slaví Marek .

Ptáme se Vás:

Dáváte si novoroční předsevzetí?
 

rka_mase_letk

Krimi novinky:

  • Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...

    Celý článek...
  • Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené. 

    Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...

    Celý článek...
  • V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.

    Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...

    Celý článek...
  • Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch. 

    Celý článek...

Kočka Bulváru

kocka.jpg

Očima Miloše Spáčila

  • Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…

    Celý článek...
Bulvár
Petr Bajer je člověk, co drží slovo!

bajer-lounovoaPREZENTACE - Petr Bajer je místostarostou města Holice, podnikatelem a předsedou Strany soukromníků ČR, která hájí svobodu podnikání a všechny aktivní obyvatele v České republice. Několik let finančně podporuje sport v Holicích a je předsedou fotbalového klubu SK Holice. Je ženatý, má dvě dcery a syna. Svobodní a Soukromníci, jejichž kandidátku vede, překonali v průzkumu volebních preferencí 8 % a jsou „černým koněm“ voleb. 

 

Jaká je podle vás situace podnikatelů?

Za těch 19 let co podnikám, jsou změny razantní a jsou vidět na
každém kroku. Dříve bylo jednoduché začít podnikat, získat živnostenský list a začít pracovat. V současné době je byrokracie přímo obludná. Je nutné vyplňování milionu různých hlášení, než vůbec můžete začít pracovat.  Samozřejmě, pokud si vezmete zaměstnance, tak se povinnosti násobí. Málokdo si uvědomuje, že pokud začne podnikat, musí v první řadě investovat, platit odvody, pak má teprve zakázku a  teprve potom začne tvořít zisk. V současné době je prakticky nemožné začít podnikat s nulou, tak jak jsme začínali my před devatenácti lety. Vidím mnoho nástrah, kterých je rok od roku více. Já říkám, že zaměstnanci mají odbory, které je hájí a soukromníci musí mít Soukromníky, kteří jim pomohou a budou je vždy hájit . Největším „nepřítelem“ soukromníka jsou ti, kteří produkují nové a mnohdy likvidační zákony, vyhlášky a nařízení a nekonečně  zvyšují administrativní zátěž pro ty, kteří toho od státu moc nechtějí a naopak platí daně, zaměstnávají lidi a různým způsobem jsou prospěšní svému okolí. 

Většina politických subjektů má své předsedy z hlavního města, u Soukromníků je tomu jinak?

Vzhledem ke špatné situaci podnikatelů jsem vstoupil do vznikající stavovské Strany soukromníků České republiky, tedy mezi lidi, kteří hledají politickou cestu jak ochránit soukromníky, jejich rodiny a jejich zaměstnance. Začal jsem ihned pracovat na vytvoření nejprve místní a potom krajské organizace strany. Po půl roce se organizace v Pardubickém kraji stala nejsilnější krajskou organizací v republice a je jí doposud. V roce 2010 jsem se stal místopředsedou a v roce 2013 předsedou strany. Myslím si, že je dobré udržovat si jistý odstup od hlavního města. V Holicích, ve kterých podnikám, pracuji a žiji, neztrácím kontakt s realitou, tak jako se to děje u mnoha předsedů jiných politických stran. Vidím v tom zkrátka naši velkou výhodu.

S čím má podle vás Pardubický kraj největší problém a jak jej chcete řešit? 

Kraj, kde se dobře žije, pracuje a podniká, musí být cílem každého politika. V našem kraji se mnohé už podařilo, ale je zde také značné množství problémů, které se z různých důvodů neřešily, nebo je vedení kraje řešit neumělo. Jedním ze zásadních problémů kraje je 40 let slibovaná komunikace D35. Troufnu si říct, že dnes mám dostatek vrcholných politických kontaktů na to, abychom s tímto balvanem hnuli. Možná budu muset být dvakrát týdně v Praze, ale toto historické dílo, o kterém se mluvilo již v sedmdesátých letech minulého století, se musí podařit

Myslím, že i na další projekty potřebné pro Pardubický kraj budeme umět zajistit finanční prostředky. Zní to možná sebevědomě, ale vezměte mě za slovo. Samozřejmě budu ze všech sil podporovat firmy v našem kraji. Když se budou rozvíjet, budou zaměstnávat více spoluobčanů a ti si budou více vydělávat. Dobrá práce a dobrá výplata je jedním ze základů spokojenosti lidí. 

Jste pracovitý člověk, umíte odpočívat?

Pro svoji náročnou práci, mám oporu ve své rodině. Moje největší rodinné štěstí je zdraví rodiny,  zdraví manželky a dětí. Jsem ženatý letos už 20 let a stále si velmi dobře s manželkou rozumíme, Náš vztah je stejný jako na začátku a veškerý volný čas trávíme spolu.  Klid s rodinou nacházíme na chatě kousek od Letohradu. Tu máme již 10 let a je to naše velké hobby. Vždy hledáme chvíle na to, abychom tam zajeli a načerpali síly údržbou zahrady, cestováním nebo návštěvou památek.  Velmi často chodíme v okolních lesích na houby, protože jsem vášnivý houbař, který si potrpí na velké úlovky.

Co sport a kultura?

Na městském stadionu v Holicích mě můžete vidět velmi často. Před třemi lety jsem převzal funkci předsedy fotbalového klubu, kde funguji zhruba deset let. Máme tu devět týmů, z toho sedm mládežnických. Výchově mladých fotbalistů věnujeme maximální pozornost, protože to je to jediné co nám může pomoci udržet kvalitu fotbalu v Holicích. Trápí mě ovšem koncepce financování sportu v malých městech, která de facto nefunguje a neexistuje. Financování sportu a mládeže je závislé převážně na drobných sponzorech, právě těch OSVČ a malých podnikatelích a samozřejmě také na městech a obcích.

Jak důležité je pro vás „slovo chlapa“.

Jsem člověk, který vždycky splnil své slovo, i když to bylo někdy velmi těžké. Jsem také člověk, který je velmi soutěživý a rád vyhrává, věnuji tedy maximální úsilí, abychom vyhráli i v těchto volbách.


Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Aktuální číslo

paparazzi bulváru zasahují:

Online čtenáři:

Právě připojeni - hostů: 9 

Upozorňování

Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.

E-mail *
Upozornění na nový soubor
Upozornění na nový článek
Upozornění na nový archiv

TREFA

  • Miloš Říha, hokejový trenér

    riha


    Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice

    Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…

    Celý článek...

banner-suska

Náš Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Paparazzi Bulváru zasahují:

hasici-v-knihovne.jpg