Dnes má svátek Marek , zítra slaví Oto .

Ptáme se Vás:

Dáváte si novoroční předsevzetí?
 

rka_mase_letk

Krimi novinky:

  • Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...

    Celý článek...
  • Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené. 

    Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...

    Celý článek...
  • V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.

    Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...

    Celý článek...
  • Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch. 

    Celý článek...

Kočka Bulváru

3.jpg

Očima Miloše Spáčila

  • Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…

    Celý článek...
Bulvár
„Ve škole to nebylo nejlehčí,“ vzpomíná basketbalová naděje Martin Peterka

martin_peterka_bk_pceMartin Peterka, v současnosti dvacetiletý hráč USK Praha a odchovanec pardubického basketbalu, nakoukl do hlavní mužské soutěže již v šestnácti letech. Peterka je dlouhodobě označovaný za velký talent českého basketbalu, má za sebou úspěšná vystoupení na mistrovstvích světa do 17 a 19 let. Na začátku července, kdy vznikal tento rozhovor, s Českou reprezentací válel na mistrovství Evropy hráčů do dvaceti let v italském Lignanu. Po nevydařeném angažmá v Miláně se před loňskou sezonou ocitnul zpátky v české lize, jen ne v dresu mateřských Pardubic, ale USK Praha. „Chtěl jsem někde hrát a USK se jako jediné ozvalo,“ vysvětlil Bulváru Martin Peterka.  

 

S Pardubicemi jste spojil své začátky, v A-týmu jste nastupoval ještě dřív, než jste složil maturitu. Nebylo to pro vás náročné? Spoustě talentů, kteří vylétnou brzo do ligy, to kolikrát zamotá hlavu. Vám se něco podobného nestalo?

Bylo to hodně těžké. Kolikrát se mi stávalo, že jsem přišel po celém dni ve škole a po tréninku unavený domů a musel jsem se ještě jít učit večer. To opravu nebylo příjemné. Naštěstí ve škole byli hodně vstřícní učitelé, a tak se to zvládnout dalo. Myslím, že mi to hlavu nezamotalo, snažil jsem se být furt stejný, skromný. Doufám, že i ostatní byli stejného názoru na mě.

V současnosti jste v kádru USK Praha, kde jste odehrál i poslední sezonu. Netajíte se tím, že vaším cílem je hrát v cizině. Cítíte, že z USK je větší šance na zahraničí než z Pardubic?

Přišel jsem skoro už na začátku sezóny. Měl jsem za sebou neúspěšné angažmá v Miláně a chtěl jsem někde hrát. USK se jako jediné ozvalo. Nevím, jestli je větší šance jít do zahraničí z USK, to asi ne, ale byla možnost tam hrát.

V říjnu 2014 vám nevyšlo angažmá v Miláně, co se tam stalo, na čem se to angažmá zadrhlo?

Měl jsem zajištěné všechno včetně letenek na jeden měsíc. Byl jsem tam tedy jeden měsíc, ale když už se blížil konec, čekal jsem, že se se mnou budou bavit o dalším působení v klubu. Všechno tomu naznačovalo. Ale nakonec se nic nekonalo, tak jsem letěl domů. Až když jsem se vrátil domů, dozvěděl jsem se, že kdybych tam ještě týden zůstal, nechali by si mě tam.

V roce 2014 jste se chtěl přihlásit na Draft NBA, nakonec z toho sešlo. Možnost přihlásit se máte do roku 2017. Budete to na draft ještě zkoušet? A máte nějaký svůj oblíbený tým, či hráče v NBA? 

To opravdu nevím, v plánu to nemám, ale nikdy nevíte, co se může stát. Mám oblíbeného hráče. Je to LeBron James z Clevelandu Cavaliers. Takže se dá říct, že je to i můj oblíbený klub.

Snem asi každého basketbalisty je dostat se do USA do NBA, tomu rozumím. Ale když tam nedávno byl můj známý na zápase, tak mi vyprávěl, že byl překvapený, že lidi tam spíše jedí popcorn, a pijí pivo, při hře hraje muzika, kterou tam DJ mixuje hned vedle palubovky, lidi moc nefandí, hru nesledují… Není třeba z tohohle pohledu lepší jít hrát do nějaké do basketbalu vyloženě „zažrané“ země jako Španělsko nebo Turecko?

Ano je pravda, že v NBA je to spíš show. Doprovodný program je opravdu bohatý a lidi to moc nesledují. Až v play off je, myslím si, dobrá basketbalová atmosféra. Ano, pro někoho je to lepší. Mně se to například líbí víc. V Evropě lidé tím basketbalem opravdu žijí. Také styl basketu je v Evropě úplně jiný než v Americe. V Evropě je kladen důraz na týmovou hru, zatímco v Americe většinou na individuální činnosti. Možná i proto je basketbal v Evropě atraktivnější pro diváky.

Vždycky mě fascinovaly výsledky Nymburka v české soutěži. 12 let po sobě jsou vítězi celé NBL. Co tam dělají jinak, nebo v čem jsou podle vás o tolik napřed než ostatní týmy, že jsou v naší lize takhle dominantní?

Pravděpodobně je to dáno finančními možnostmi klubu. Oni jsou v tomto směru úplně jinde než zbytek ligy. A od toho se odvíjí většina věcí. Mají dobré zázemí, dobré trenéry, můžou si to dovolit. I když si myslím, že poslední rok, už se týmy dokázaly velmi slušně rovnat s Nymburkem, Prostějovu se je dokonce povedlo porazit doma a venku skoro taky. Myslím, že se rozdíl, který byl minulé sezony velký, teď zmenšuje.

Mimochodem, vy hrajete na pozici pivota. To hrál i Shaquile O’Neal, ne? :-)

Ano hrál. Ale on byl jiný typ pivota, silový, hrál hodně pod košem. Já jsem spíš ,,4'' víc hraju z venku a střílím z dálky.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Aktuální číslo

paparazzi bulváru zasahují:

Online čtenáři:

Právě připojeni - hostů: 65 

Upozorňování

Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.

E-mail *
Upozornění na nový soubor
Upozornění na nový článek
Upozornění na nový archiv

TREFA

  • Miloš Říha, hokejový trenér

    riha


    Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice

    Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…

    Celý článek...

banner-suska

Náš Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Paparazzi Bulváru zasahují:

BLV Paparazzi.jpg