Dnes má svátek Jiří , zítra slaví Marek .

Ptáme se Vás:

Dáváte si novoroční předsevzetí?
 

rka_mase_letk

Krimi novinky:

  • Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...

    Celý článek...
  • Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené. 

    Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...

    Celý článek...
  • V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.

    Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...

    Celý článek...
  • Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch. 

    Celý článek...

Kočka Bulváru

image-7d23deb59507cd63bacc4dd0e9f3a3c39a06cb6c372ee9b3f2f5dc020e552f85-V.jpg

Očima Miloše Spáčila

  • Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…

    Celý článek...
Bulvár
Hledá se miliardář!

otvirak_bu_oriznutoMuž středního věku z Pardubického kraje si s batůžkem na zádech přijel vlakem do Prahy, aby převzal 270 tisícovou zálohu na svou rekordní výhru v loterii Eurojackpot. V té získal astronomickou částku 2 466 000 000 korun, tedy téměř dvě a půl miliardy. Pro ilustraci - letošní roční rozpočet města Pardubice jsou necelé dvě miliardy korun. Kdo je nový miliardář? Co si za svoje peníze může koupit? 

Podle toho, co prozradila Sazka, která má vyplacení rekordní výhry na starosti, je šťastný sázkař obyčejný člověk, který na sebe prásknul to, že doposud žil z průměrného platu. Tedy z nějakých sedmadvaceti tisíc hrubého měsíčně.

Jak se zdá, zatím je velmi opatrný a svou totožnost pečlivě tají, dosud ani neměnil svůj životní styl. To je podle psychologů správný postup, ovšem kdo ví, zda předsevzetí vydrží až na účet dorazí zbytek výhry.

Kdo může být nový miliardář? Je to váš soused, spolupracovník, bývalý spolužák nebo chlapík, kterého jste potkali na ulici? Nebo jste to snad vy?

Prozrazení?

Základní poučka psychologů směrem k výhercům vysokých částek je jasná - co nejméně vybočit z dosavadního způsobu života, co nejméně dávat své bohatství na odiv. Takže výherce eurojackpotu by měl skutečnost, že je výherce, co nejvíce utajit.

Ovšem fakt, že se z něj stal miliardář, neutají úplně. Jeho identitu bude znát pracovník Sazky, který podmínky předání vyhrané sumy s vítězem řeší. Dalším, kdo bude identitu výherce znát, je pracovník banky. Pokud totiž dojde k neobvyklé finanční operaci, což uložení dvou a půl miliardy korun jistě je, musí příjemce doložit, jak k takovému balíku peněz přišel. A konečně třetím člověkem, který bude znát totožnost výherce, se nejpozději koncem příštího března stane pracovník příslušného finančního úřadu. Od letošního roku totiž platí zákonná povinnost hlásit všechny příjmy osvobozené od daně vyšší než pět milionů korun. Pokud by to na „finančáku“ výherce neudělal, hrozí mu pokuta ve výši 15% z výhry, tedy v tomto případě 370 milionů korun.

Totožnost výherce tedy bezesporu budou znát tři cizí lidé. Ti všichni jsou ale vázáni přísnou mlčenlivostí a vypátrat případný únik informace by nemělo být tak těžké.

Co se za to dá pořídit?

Utratit dvě a půl miliardy, to není žádná legrace. S průměrným platem byste tuhle sumu dávali dohromady 7611 let, tedy zhruba od doby kamenné. Dívat se na takový balík peněz optikou běžného člověka tak nemá smysl. Pojďme tedy zabrousit do luxusního zboží...

BYDLENÍ

Hledáte-li v našich končinách luxusní bydlení, můžete si třeba teď hned koupit vilu v Praze. Jednu pěknou jsme našli za 64 milionů. Takových příbytků byste si mohli pořídit rovnou 38.

AUTO

Proč hned vyčnívat s nějakým ferrari nebo bentley. Nakonfigurovali jsme si nejdražší škodu superb, která vyjde na 1 369 690 Kč. Kdybyste za tyto auta chtěli výhru utratit, museli byste si pořídit pořádně velké parkoviště, protože „malý soused z Boleslavi“ by vám jich dodal hned osmnáct set.

JÍDLO

Jaká dobrota vám automaticky naskočí na jazyk, řeknete-li luxus. No jasně, kaviár. Ten nejdražší na světě se jmenuje Íránský almaz, prodává se ve zlatých dózách a 100 gramů vychází na 1471 liber. Pěkně drahá svačinka. Ovšem se dvěma a půl miliardami byste se s almazu mohli koupat - pořídit byste ho mohli více než čtyři tuny.

hotelLUXUSNÍ HOTEL

Nejdražším hotelem světa je prý President Wilson v Ženevě. Jedna noc v jeho apartmá Royal Penthouse Suite přijde na závratnou částku 1 635 000 korun. Pro multimiliardáře žádný problém. Tenhle luxus s výhledem na alpské vrcholky by si mohl dopřávat nepřetržitě patnáct set nocí, tedy více než čtyři roky.

CESTOVÁNÍ

Co bys udělal, kdybys vyhrál v loterii? Mnoho z nás na takovou otázku odpoví - jel bych na cestu kolem světa. Taková legrace s plným servisem vyjde na necelý milion, konkrétně na 961 tisíc korun. Výherce dvou a půl miliardy by za svou výhru obkroužil zeměkouli 2 566 krát. To by se mu pořádně zamotala hlava...

CESTA DO VESMÍRU

Se dvěma a půl miliardami korun nemusíte cestovat jen po Zemi. První historický vesmírný turista zaplatit za svůj výlet do kosmu 400 milionů korun, „náš“ výherce jackpotu by si tenhle zážitek mohl tedy dopřát hned šestkrát. Ovšem třeba jedenáctidenní pobyt na mezinárodní vesmírné stanici vyšel jiného kosmického cestovatele na 800 milionů, nový miliardář by tedy byl po třech takových výletech na mizině. A pokud by chtěl na Měsíc, tak by si měl ještě párkrát vsadit v loterii. NASA plánuje výlety na našeho nejbližšího vesmírného souseda za 30 miliard korun.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Aktuální číslo

paparazzi bulváru zasahují:

Online čtenáři:

Právě připojeni - hostů: 136 

Upozorňování

Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.

E-mail *
Upozornění na nový soubor
Upozornění na nový článek
Upozornění na nový archiv

TREFA

  • Miloš Říha, hokejový trenér

    riha


    Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice

    Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…

    Celý článek...

banner-suska

Náš Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Paparazzi Bulváru zasahují:

BLV Paparazzi.jpg