Dnes má svátek Rostislav , zítra slaví Marcela .

Ptáme se Vás:

Dáváte si novoroční předsevzetí?
 

rka_mase_letk

Krimi novinky:

  • Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...

    Celý článek...
  • Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené. 

    Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...

    Celý článek...
  • V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.

    Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...

    Celý článek...
  • Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch. 

    Celý článek...

Kočka Bulváru

DSC_0811_web.jpg

Očima Miloše Spáčila

  • Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…

    Celý článek...
TREFA>>Roman Línek, vicehejtman Pardubického kraje

Roman Línek, vicehejtman Pardubického krajeLnek


Roman Línek je nejdéle sloužícím politikem na Pardubickém kraji.

Po prvních volbách do krajských zastupitelstev se stal historicky prvním hejtmanem. Od té doby působí ve vedoucích funkcích regionu. Nyní je prvním náměstkem pro zdravotnictví.


Dobrý den, proč nejde spojit zdravotní péče v Pardubicích a v Hradci Králové? V Hradci je přeci lepší zázemí než u nás.

(Jirka H., dotaz z FB)

V Hradci Králové je ministerstvem zřízena Fakultní nemocnice, zatímco nemocnice Pardubického kraje ze zákona vlastní kraj. Ve věcech, které jsou v zájmu pacientů, naše nemocnice s královéhradeckou nemocnicí pochopitelně spolupracuje a spolupracovat bude dál a v oblastech, kde jsou jednotlivé nemocnice spádové či silné, budou naopak fungovat samostatně.


Dobrý den pane náměstku,

mám dotaz na společnost MULTISCAN v pardubické nemocnici. Proč je oddělení soukromé a neprovozuje ho Pardubický kraj? Proč se mám léčit na soukromé klinice, která stojí na pozemku kraje? Není to nemocnice v nemocnici?

Milena Jeníčková, Pardubice

Vznik nájemní smlouvy a fungování Multiscanu, s.r.o. se datuje kolem roku 2000. Multiscan pořídil lineární urychlovač a další speciální technologie, na které Pardubická nemocnice neměla finanční prostředky. Dnes je vzájemná spolupráce výhodná jak pro Multiscan, tak pro Pardubickou nemocnici a díky ní se nám podařilo po letech bojů opět do Pardubic získat status komplexního onkologického centra a následně velké dotace Evropské unie na potřebnou technologickou obnovu zdravotní techniky. Dotace dostane jak Pardubická nemocnice, tak Multiscan. Vzájemná spolupráce funguje na principu win-win, tedy vzájemné výhodnosti. Výhodné je to ale především pro pacienty, kteří se zde ze spádového území pro 700 tisíc lidí mohou léčit – a to je podle mne prvořadé.


Pane Línku,

jak se Vám podařilo dostat nemocnice z kritického stavu? A to Vás někteří chtěli na zdravotnictví uvařit ...

Petr Sadovský

Je pravda, že z pohledu roku 2012, když jsem zdravotnictví dostal do své gesce, vypadá dnešní situace neuvěřitelně dobře. Nemocnice se zbavily dluhů, výrazně se vylepšilo jejich mnohaleté ztrátové hospodaření. Rozběhly se investice, které dnes v Pardubicích, ale i dalších nemocnicích Pardubického kraje, dosahují částky kolem půl miliardy korun, otevřely se dotace pro budování specializovaných center a v letošním roce se i zvýšily mzdy zaměstnanců. Tato pracně získaná stabilita a následný rozvoj byly podle mne dosaženy důslednou spoluprací všech nemocnic a fúzí do jedné společnosti, kapitálovým posílením společnosti jejím vlastníkem, tedy Pardubickým krajem – a pochopitelně celkově novým systémem řízení a fungování nemocnic. Nevím, jestli mě chtěl někdo „uvařit“, ale mám radost, že po tom, co jsem v minulosti v pozicích hejtmana či vicehejtmana měl na starosti regionální rozvoj, evropské fondy, finance a majetek, jsem zatím docela obstál i na těžkém krajském poli, za které pokládám problematiku zdravotnictví. Pochopitelně řadu úkolů a náročné práce mám já i management Nemocnice Pardubického kraje, a.s. - ale i 10 ředitelů dalších zdravotnických zařízení, které Pardubický kraj zřizuje – ještě před sebou. Pevně ale věřím, že nastoupený zdravý trend se nám podaří udržet.


Pane náměstku,

budete v příštích volbách kandidovat opět na hejtmana kraje? A platí ještě projekt Koalice pro Pardubický kraj nebo vymyslíte něco nového?

Hana Kopečná

Projekt Koalice pro Pardubický kraj považuji za dobrý a funkční model, který po celou dobu existence Pardubického kraje výrazně promlouval do jeho dění. Je to projekt otevřený a já předpokládám, že KDU-ČSL spolu s partnery z řad Nestraníků a SNK ED nabídne zajímavou a atraktivní kandidátku pro krajské volby v roce 2016. Zda v ní budu figurovat jako lídr či tím pádem i kandidát Koalice pro Pardubický kraj na hejtmana, se rozhodne nejdéle do konce podzimu - a nezáleží to jen na mně. Za sebe v tuto chvíli danou možnost nevylučuji.

 

Pane náměstku,

tipnete si, kdo bude hejtmanem v příštím roce? Myslíte, že uspěje hnutí ANO?

Roman (dotaz mailem)

Nikdy netipuji, kdo bude hejtmanem - a to tím spíše, pokud bych na něj opětovně kandidoval. O tom, kdo to bude, rozhodnou voliči a následná povolební vyjednávání. Zrovna tak voliči rozhodnou o výsledku hnutí ANO. Jak velký ten výsledek za 1,5 roku bude, je těžké odhadovat, protože ve voličské přízni je 1,5 roku velmi dlouhá doba a dnešní favorité za tu dobu mohou jak posílit, tak oslabit. A to se konečně týká všech kandidujících stran bez výjimky.


Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Aktuální číslo

paparazzi bulváru zasahují:

Online čtenáři:

Právě připojeni - hostů: 11 

Upozorňování

Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.

E-mail *
Upozornění na nový soubor
Upozornění na nový článek
Upozornění na nový archiv

TREFA

  • Miloš Říha, hokejový trenér

    riha


    Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice

    Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…

    Celý článek...

banner-suska

Náš Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Paparazzi Bulváru zasahují:

BLV Paparazzi.jpg