Dnes má svátek Rostislav , zítra slaví Marcela .

Ptáme se Vás:

Dáváte si novoroční předsevzetí?
 

rka_mase_letk

Krimi novinky:

  • Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...

    Celý článek...
  • Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené. 

    Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...

    Celý článek...
  • V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.

    Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...

    Celý článek...
  • Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch. 

    Celý článek...

Kočka Bulváru

image-a6e7171a3f8511b683157d6b7a6824af143417fd01376f77da56047554f9387a-V.jpg

Očima Miloše Spáčila

  • Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…

    Celý článek...
Štenglovy šťastné třináctky

ŠtengloviŘada lidí tvrdí, že třináctka je nešťastné číslo, lékaři dokonce znají triskaidekafobii, tedy chorobný strach ze třináctky. V některých hotelech zase nenajdete pokoj se třináctkou na dveřích, zkrátka mnoho lidí se tomuto číslu vyhýbá. K nim ale určitě po letošním létě nebude patřit Zdeněk Štengl, šéf Zemanovců, pro kterého jsou třináctky vysloveně šťastné. Nejenom, že se třináctého února narodila jeho žena Lenka, letos třináctého srpna přišla na svět jeho dcera Melánie. Bulvár celou rodinu exkluzívně doprovodil z porodnice až domů, kde na Melánii čekal růžový pokojík.

 

Ačkoliv domovinou je pro Štenglovi Rváčov nedaleko Hlinska v Čechách, Melánie přišla na svět v pardubické porodnici. Při narození vážila tři a půl kila a měřila 52 centimetrů. Maminka Lenka se už dopředu rozhodla, že rodit bude císařským řezem, takže tatínek Zdeněk byl z rodiny první, který si dceru mohl pochovat. „Původní termín byl sedmnáctého srpna, takže Melánka přišla na svět o něco dřív, ale je zdravá a všechno je v pořádku,“ řekl Bulváru při rozhovoru na zahradě ve Rváčově Zdeněk Štengl.

Štenglovi 2

Dcera přišla na svět o něco dřív, jak jste stíhali s maminkou dojet do porodnice?

Stihli jsme to bez problémů. Vyjeli jsme ráno v sedm hodin, v nemocnici probíhala nějaká vyšetření a v deset hodin šla manželka na porodní sál. Dvanáct minut na to jsem už slyšel křik dcerky. Probíhalo to velmi rychle.

Vzhledem ke způsobu porodu jste byl prvním člověkem mimo zdravotnický personál, jemuž se Melánie dostala do rukou, je to tak?

Ano. Byl jsem vlastně těsně vedle, protože u tohoto porodu samozřejmě nemůžete být, takže jsem čekal ve vedlejší místnosti a slyšel jsem první křik Melánky. Po několika minutách ji přinesli na ošetřovnu a viděl jsem ji tedy dřív než maminka.

Na rozdíl od vaší ženy Lenky, pro kterou je Melánie první rodičovskou zkušeností, vy už dvě děti máte. Jim už ale je přes dvacet, tudíž zkušenost s novorozencem je už hodně vzdálená. Jaké to tedy pro vás bylo?

Před lety jsem to vnímal určitě jinak. Byla to jiná doba, byl jsem mladší, možná i méně vyzrálý. Ten nynější prožitek je velmi intenzívní. Vlastně, celé těhotenství jsem prožíval jinak, více citlivěji. A potom ten samotný porod a chvíle, kdy vidíte miminko… Kolikrát si člověk říká, že je tvrďák, ale v tu chvíli se mi podlomily nohy, takže když jsem pak přijel domů, neměl jsem ani energii na nějaké bujaré oslavy. Byl jsem rád, že jsem si lehl do vany a srovnal jsem si trochu myšlenky.

Takže jste Melánii ještě nestačil, lidově řečeno, pokřtít…

Jestli máte na mysli zapíjení, respektive oslavu narození, tak zatím ne. Je to samozřejmě v plánu, bude to probíhat ve třech úrovních. Jedna oslava bude přímo ve Rváčově s mými kamarády, druhá u manželčiných rodičů ve Slatinách u Jičína a třetí, taková pracovní, bude s kolegy v Praze.

Jednim z prvních gratulantů, kteří vám po narození dcery telefonovali, byl prezident Miloš Zeman. Zaslechl jsem cosi v tom smyslu, že by mohl být kmotrem vaší dcery.

Miloš Zeman je náš rodinný přítel a těhotenství ženy Lenky vnímal, proto ta rychlá gratulace. A předpokládám, že pokud pojede kolem, tak se za námi i zastaví. Co se týká otázky na kmotrovství. Pochopitelně bych si to přál, ale zatím jsem o tom s panem prezidentem nehovořil. Zkusím se ho zeptat, myslím, že nebude mít nic proti.

Dcera dostala ne úplně běžné jméno, skoro by se zdálo, že jste se zhlédl ve filmových hvězdách. Pokud ale vím, tak cesta ke jménu byla jiná, je to tak?

Určitě. Nejsem příznivcem cizích jmen dávaných dětem, aby byly originální, to zcela jistě ne. První dcera je Tereza, syn je Ondřej.

Mmáme s manželkou Lenkou blízko k řeckému ostrovu Lefkáda, který jsme si zamilovali, zaznamenali jsme, že dcera majitele penzionu, do kterého jezdíme, se jmenuje Melánie. Říkali jsme si, že pokud bychom v budoucnu měli dceru, mohla by se takhle jmenovat. Navíc v řečtině Melanie znamená tmavá, krásná, takže pokud bude Melánka tmavší po mě a krásná po mamince, splní to jméno i svůj význam.

Teď když jste přivezli dceru poprvé domů jsou stále ještě prázdniny, sedíme na sluníčku na zahrádce, zurčí nám tady voda zahradního jezírka a je tady pohoda. Ovšem vy jste také politik, předseda politické strany a za pár týdnů tady budou předčasné volby. Pro vás to tedy z výšin čerstvého otcovství bude znamenat návrat do reality. Jste připraven na to, že to bude pres?

Kampaň bude krátká a intenzivní, v našem případě hodně kontaktní a vlastně už v kampani jsme, protože děláme petiční akci za prokázání původu příjmů a majetku. Jak to skloubím dohromady? Měl jsem představu, že budu prvních čtrnáct dní doma a pomůžu manželce s tím, co bude potřeba. Situace se ale vyvinula tak, jak se vyvinula a možnost krátké dovolené padla. Takže pokud budu moci, budu se věnovat dceři, ale samozřejmě teď se musím intenzívně pustit do práce na předvolební kampani. Ale vzhledem k tomu, že chci, aby tato země fungovala jak má a aby se v ní žilo dobře, v podstatě to dělám i pro ní.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Aktuální číslo

paparazzi bulváru zasahují:

Online čtenáři:

Právě připojeni - hostů: 6 

Upozorňování

Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.

E-mail *
Upozornění na nový soubor
Upozornění na nový článek
Upozornění na nový archiv

TREFA

  • Miloš Říha, hokejový trenér

    riha


    Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice

    Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…

    Celý článek...

banner-suska

Náš Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Paparazzi Bulváru zasahují:

hasici-v-knihovne.jpg