Dnes má svátek Rostislav , zítra slaví Marcela .

Ptáme se Vás:

Dáváte si novoroční předsevzetí?
 

rka_mase_letk

Krimi novinky:

  • Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...

    Celý článek...
  • Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené. 

    Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...

    Celý článek...
  • V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.

    Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...

    Celý článek...
  • Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch. 

    Celý článek...

Kočka Bulváru

P1257188968vw2.jpg

Očima Miloše Spáčila

  • Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…

    Celý článek...
Bulvár
Kdo bude novým ředitelem „měšťáků“?

kvaPoslední únorový den vypršela lhůta na podání přihlášek do výběrového řízení na místo ředitele Městské policie Pardubice. To, po dvaceti letech, opustil její zakladatel Petr Kvaš, který se dohodl na ukončení pracovního poměru poté, co nechtěl nebo v krátkém časovém termínu neuměl splnit požadavky vedení města na změny ve sboru. Kdo se stane novým šéfem pardubických měšťáků?

 

Na konkrétní odpověď na tuhle otázku si ještě počkáme. První březnový týden se budou otevírat obálky s nabídkami, pak bude sestavena výběrová komise, proběhnou osobní rozhovory s uchazeči a řada dalších procesů. Konečné slovo pak bude mít zastupitelstvo, které jmenuje nového ředitele, dřív než v dubnu to ale rozhodně nebude. A pokud vybraný uchazeč nebude sám přímo strážníkem, celá záležitost se ještě protáhne, neboť před svým jmenováním se bude muset teprve strážníkem stát, což představuje dalších osm týdnů školy.

KDO JE VE HŘE

Vlastně jediné všeobecně známé jméno, o kterém se ví, že má zájem stát se šéfem četníků, je bývalý starosta Dukly Jaroslav Kňava. Dnes spolumajitel restaurace tvrdí, že práce v čele městské policie by ho bavila. „Osm let jsem byl předsedou bezpečnostní komise, s ředitelem Kvašem jsem spolupracoval,“ řekl Kňava Bulváru. Ke Kvašovi má názorově blízko a mrzí ho, že rezignoval: „Byla to chyba a byl bych nejraději, kdyby Kvaš na nějaké pozici u městské policie zůstal.“ Další přihlášení nám v době uzávěrky známi nebyli. „Přihlášky chodí na personální odbor, v tuto chvíli ani nevím, kolik jich je,“ řekl nám den před termínem podání přihlášek tajemník magistrátu Michal Zitko.

Jedním z horkých kandidátů by měl být Rostislav Hübl, někdejší velitel služby pro uniformovanou policii PČR. Ten nyní pracuje u soukromé bezpečnostní agentury, před tím ale u policie prožil 33 let a v závěru své kariéry patřil k nejvyššímu vedení pardubické republikové policie. „Přihlášku jsem už podal, do výběrového řízení jdu,“ potvrdil Bulváru Hübl. Tento bývalý policista je jistě zajímavý i tím, že většinou strážníků pardubické městské policie školil, a to včetně dosavadního ředitele Kvaše.

Další zájemci o křeslo šéfa pardubických četníků se najdou přímo v řadách strážníků. „Máme tady jedenáct vysokoškoláků, kteří splňují požadavky výběrového řízení, zájem budou mít jistě i někteří bývalí kolegové, bývalí policisté a vojáci,“ řekl nám ředitel MP Petr Kvaš. Mezi četníky je možné najít bývalého ředitele MP Kolín, jako strážníci slouží i někteří bývalí vojáci se zkušenostmi ze zahraničních misí.

KVAŠ DÁL PRO MĚSTO

A co bude s Petrem Kvašem? Ten slouží u pardubické městské policie od roku 1992 a je tak jedním ze tří šéfů městských policií, kteří vydrželi ve funkci od samotného počátku (ještě ředitel v Ústí nad Labem a v Havířově). Zdá se, že pro město bude pracovat i poté, kdy 31. března vyprší jeho výpovědní lhůta. „Dostal jsem nabídku, kterou pravděpodobně přijmu. Rád bych dokončil dobudování městského kamerového systému,“ uvedl pro Bulvár Kvaš, který nabídku dostal přímo od primátorky. (mes)

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Aktuální číslo

paparazzi bulváru zasahují:

Online čtenáři:

Právě připojeni - hostů: 135 

Upozorňování

Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.

E-mail *
Upozornění na nový soubor
Upozornění na nový článek
Upozornění na nový archiv

TREFA

  • Miloš Říha, hokejový trenér

    riha


    Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice

    Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…

    Celý článek...

banner-suska

Náš Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Paparazzi Bulváru zasahují:

BLV Paparazzi.jpg